Предимствата на съдружието в бизнеса

публикувано: 22/10/2012 - 00:12 | | коментирай сега
Предимствата на съдружието в бизнеса

Имах шанса да стартирам две фирми по два различни начина. В TripAdvisor стартирах като председател и съосновател, заедно с главният изпълнителен директор Стив Кауфeр и други двама съдружници. Сегашната ми компания - CarGurus основах сам. За щастие, и двете се оказаха печеливши, но това не променя факта, че разбрах, че да стартираш бизнес сам е значително по-голямо предизвикателство. В TripAdvisor, например, в рамките на месец след като изчерпахме парите се изправихме пред мъчителното решение дали да се откажем от нашия бизнес модел, в който бяхме инвестирали две години. Благодарение на това, че бяхме повече съдружници и имахме повече контакти и ресурси се справихме, пише Уенгли Стейнърт за Inc.com.

Екипният подход дава възможност за разделение на труда и фокуса, което може да бъде особено полезно на ранен етап. Ако все пак решите да започнете бизнес в съдружие ето някои допълнителни разсъждения, които може би ще са ви от полза:

1. Не може да има само един изпълнителен директор.

В TripAdvisor аз бях председател и съосновател, но Стив Кауфер беше главен изпълнителен директор. Там имах възможност да предоставям съвети и насоки, но в крайна сметка Стив взимаше решенията. Всяка компания трябва да има един недвусмислен лидер. По мое мнение и опит изпълнителните директори просто не работят.

2. Бъдете наясно кой какво прави.

Уверете се, че има ясни линии на отговорност и не се месете в работата на вашия партньор. Общувайте помежду си така че ясно да се знае кой какво прави.

3. Напишете си домашното.

Вие сте на път да влезете в един от 5 до 10-годишен брак с партньора си. Уверете се, че сте готови за това. Дори и ако мислите, че познавате съдружника си, проучете го по-добре, за да знаете как се работи с този човек.

4. Изяснете собствеността.

Преди да започнете каквато и да е работа се уверете, че вие ​​и вашите партньори сте наясно кой какво притежава от компанията. Уверете се, че тази договорка е описана в юридически издържан документ, така че да няма недоразумения по-късно.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.