Проучване: Песимистите живеят по-дълго от оптимистите

публикувано: 02/03/2013 - 16:40 | | коментирай сега
Проучване: Песимистите живеят по-дълго от оптимистите

Хората, които са песимистично настроени по отношение на перспективите си за щастие, живеят по-дълго и са в по-добро здравословно състояние от оптимистите. Това показва германско проучване, цитирано от „Франс прес”.

 „Възрастните хора, които очакват в ограничена степен удовлетворение от бъдещото си положение, живеят значително по-дълго и в по-добро здраве от тези, които смятат, че ги чака розово бъдеще”, казват от германския икономически институт DIW.

 Заключенията са направени въз основа на данните на Германския социално-икономически панел, събрани в рамките на мащабно изследване, в което са участвали 40 хиляди души от 1984 година насам.

Хората, които по-често имат негативни мисли за бъдещето и по-ниски очаквания за нещата се хранят по-здравословно и имат по-голям шанс да живеят по-дълго.

Участниците в изследването били разделени на три групи според възрастта – между 18 и 39 г., между 40 и 64 години и третата група била за хора над 64 години. Всичките били интервюирани на интервал от пет години за тяхната настройка за живота, степен на удовлетворение и така в продължение на 20 години.

Резултатите показват, че 43% от участниците подценяват реалното си удовлетворение от живота. 25% са уверени, че всичко е чудесно, а останалите не могат да преценят. Учудващо е, че с увеличение на доходите нараства и шанса от ранна смърт. Това доказва, че хората с по-ниски заплати и по-труден живот живеят по-дълго от богатите оптимисти.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.