Ридли Скот с филм за белите мечки на Coca-Cola (видео)

публикувано: 11/01/2013 - 14:30 | | коментирай сега
Ридли Скот с филм за белите мечки на Coca-Cola (видео)

Големите сайтове за маркетинг от всички точки на планетата днес сочат като водеща новина новото рекламно видео на Coca-Cola. Гигантът-производител на газирани напитки представя шестминутния късометражен филм „Белите мечки”, продуциран в 2D и 3D формат от легендарния режисьор сър Ридли Скот.

Coca-Cola разказва историята на семейство Беломечковци от 1922 г. насам, когато във Франция се появява първата нейна печатна реклама с полярна бяла мечка. През следващите 70 години симпатичните герои периодично се показват в рекламните визии на компанията. За баща на съвременния бял мечок на Coca-Cola се смята Кен Стюарт, който през 1993 г. създава рекламния клип „Северно сияние”. Стюарт имал за домашен любимец лабрадор, който оприличавал на мече, докато бил малко пале. Ангажиран с нелеката задача за развитие на иновативна реклама за големия бранд, Стюарт се замисля за консумацията на Coca-Cola в кината по цял свят.

“Когато се загледах в палето, което приличаше на мече, ми хрумна забавната идея за бели мечки, отиващи заедно на кино“, споделя по-късно той. И така, популярната реклама на Coca-Cola „Северно сияние“ става реалност. Екип от експерти работи по всеки детайл от нея повече от 12 седмици.

От този момент мечоците заживяват свой собствен живот. Те дори взимат „участие” в Зимните олимпийски игри с рекламен спот през 1994 г. в дисциплина спускане с шейни и ски скокове, а малките мечета, заедно с цялото семейство, избират коледна елха за празниците.

Днес, в студените зимни месеци, семейство Беломечкови и Coca-Cola отново приканват зрителите да намерят топлината и да се забавляват повече заедно с цялото семейство.

Филмът на Ридли Скот вече получи висок рейтинг в онлайн каталога с най-доброто от света на рекламата AdsOfTheWorld. Ето го и него.

See video

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.