Съветите на Робин Шарма за повече продуктивност

публикувано: 02/10/2012 - 00:13 | | 1 коментара
Съветите на Робин Шарма за повече продуктивност

Благодарение на собствения блог на Робин Шарма, имаме възможността да се докоснем поне отчасти до неговите мисли и възприятия относно живота. Всеки човек, който се стреми да постигне своите цели, трябва да бъде изключително продуктивен и креативен, убеден е той Ето и как може да се постигне това, според този популярен консултант и лектор в областта на лидерството.

1. Проверявайте електронната си поща следобед. Това ще ви помогне максимално да запазите своята енергия от сутринта за постигане на най-добри резултати, по време на работа.

2. Спрете да очаквате най-подходящия момент, за да започнете осъществяването на голям проект. Мигновените ви действат със сигурност ще направят впечатление и ще заслужат адмирациите от страна на ръководството.

3. Запомнете, че големите цели изискват енергия. Затова поставяйте си ги ясно и всяка сутрин им отделяйте по 5 минути преразглеждане.

4. Отърсете се от натрупания стрес. „Почистете“ и вашия офис от него, за да може да свършите повече неща.

5. Продайте своя телевизор. Там само виждате как други хора се справят успешно с живота, което вие, седейки на дивана, няма как да постигнете.

6. Кажете „Сбогом“ на хората, които изпиват енергия ви за живот. Това са околните, изпълнени с негативизъм, които убиват и вашия ентусиазъм.

7. Следвайте рутината. Едни от най-продуктивните хора като Стивън Кинг, Джон Гришам, а защо не и светъл пример от миналото - Томас Едисън всеки ден следват стриктно установен ред. Това е вид заведена практика - в колко точно да ставате сутрин, в колко часа да започва работния ви ден и кога да почивате. Върхът на вашата продуктивност не е резултат от случаен късмет, а от постоянство.

8. Ставайте в 5:00 ч. Спечелете битката с леглото. Този навик само ще засили вашата воля, което ще спомогне за постигането на целите ви, в ключовите области на живота.

9. Не си правете безумно много делови срещи на ден. Това само ще ви напрегне, без да има особен резултат. Важно е качеството, а не броят свършени задачи за деня.

10. Не отговаряйте с „Да“ на всяка молба. Повечето хора имат дълбока нужда да бъдат харесвани от околните, заради, което са готови да не откажат абсолютно нищо. Това не е пътят към продуктивността!

11. Откажете всичко, в което не сте най-добрият в света и се отдайте на сферите, в които сте истински творец.

12. Спрете да мислите за всичко. Това отвлича вниманието ви и не позволява да се фокусирате на 100 % върху нищо конкретно.

13. Влезте във форма като Мадона. Ако достигнете върхова физическа форма, то това ще увеличи енергия ви и ще умножи вашата креативност.

14. Тренирайте по два пъти на ден. Упражненията са едни от най-важните инструменти за продуктивността в цял свят. Правете вашата първа тренировка около 7:00 ч. сутринта, а следващата към 18:00 ч.-19:00 ч., за да сте в кондиция и вечерта.

15. Пийте повече вода. Когато сте дехидратирани, имате много по-малко енергия.

16. Работете на 90-минутни цикли, с почивка от 10 минути, за да имате време да „презаредите“.

17. Направете си списък с нещата, които трябва да спрете да вършите. Всеки продуктивен човек пише план на задачите си за деня. Но тези от световна класа добавят в него и това, с което трябва да спрат да се ангажират. Стив Джобс споделяше, че успехите на Apple се дължат не толкова на проектите, които са имали за цел да създадат, а на тези, които са игнорирали, заради спестените усилия, енергия и продуктивност на целия екип.

18. Използвайте ползотворно времето, което прекарвате в пътуване. Ако предположим, че това ви се случва по 30 минути на ден, то за една година вие прекарвате шест седмици по 8 часа в колата. Съветът тук е да използвате това време за слушане на аудио книги или учебни програми. Не забравяйте, че най-бързия начин да удвоим доходите си е да утроим знанията си!

19. Бъдете предприемчиви. Защо пазарувате и посещавате фитнеса в натоварените часове? Просто ги посещавайте извън пиковия час и ще спестите много време.

20. Внимавайте в нещата, които правите за първи път. Не бъдете разсеяни точно тогава. Много е важно да сте концентрирани в началото, за да започнете правилно. Това ще ви спести много време и излишни усилия след това, ако не сте допуснали грешка при самия старт.

21. Не бъдете толкова лесно достъпни за всеки. Прекарвайте повече време на спокойствие, сами с мислите си. Тогава разсъждавате, планирате и създавате много повече. Без прекъсвания, с ясен фокус - това е рецептата за мащабни резултати.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.
снимка на Мариела Димова
Мариела Димова
02/10/2012 - 14:43


наскоро четох книгата му за монаха който продаде червеното си ферари и се е устремил по пътя за духовното си израстване. останах силно впечатлена и мога дари спокойно да заявя че тази книга ме промени. Имах нужда точно от това