Шокиращи снимки показват най-тесните жилища в Хонконг

публикувано: 26/02/2013 - 16:17 | | коментирай сега
Снимки: Society for Community Organization (SoCo), Хонконг. Снимки: Society for Community Organization (SoCo), Хонконг.

Липсата на жилищно пространство и бедността са повод за появата на т.нар. "апартаменти клетки" в Хонконг. Снимки на хора, които живеят в такива нечовешки условия са представени в международните медии. Включително в Business Insider.

В последните десетилетия Хонконг се превърна в световен финансов център. Мегаполисът е едно от най-притегателните места за мултимилионното азиатско население. Повишаващият се просперитет там обаче не върви по петите на всички, отбелязват американските наблюдатели. Според измервания на изследователската фирма Gini, Хонконг е градът в развиващия се свят с най-висока степен на неравенство. Мнозина там прекарват дните си в "клетки" или дървени постройки. Броят на хората, които водят подобен начин на живот, се повишава. Икономически емигранти прииждат в града от Китай.

Местното Дружество за общинска организация (SoCo) алармира за проблема с шокираща поредица от снимки. За да проличи изключително умаления размер на жилищата, кадрите са заснети с поглед от тавана. Изглеждат така:

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.