Щетите в София от земетръса над 1 млн. лв.

публикувано: 28/05/2012 - 13:35 | | коментирай сега
Щетите в София от земетръса над 1 млн. лв.

Стойността на щетите в столицата след земетресението на 22 май възлиза на около 1 300 000 лева. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от агенция “Фокус”. Цифрата стана ясна, след като вчера приключи обобщението на цялата информация за пораженията след земетресението на територията на Столична община. Парите ще дойдат от Междуведомствената комисия за бедствия и аварии, каза Фандъкова.

"Работим прекрасно с колегите от Министерството на вътрешните работи, с г-н Цветанов, особено с главен комисар Николов, директор на ГД ПБЗН. Продължава работата в комисиите, за да може да се опише всяка щета, да се направи досие. Комисията ще отпуска средства за сгради, които са пострадали от земетресението, при положение, че те имат всички необходими документи", каза Фандъкова.

Междувременно стана ясно, че хората в пострадали от земетресението в Перник сами ще трябва да намерят средства, с които да ремонтират къщите си. След това при предоставяне на документи в общината те ще им бъдат възстановени.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.