Силен вятър оцвети в жълто 11 области

публикувано: 14/01/2012 - 13:08 | | коментирай сега
Силен вятър оцвети в жълто 11 области

Предупредителен код „жълто” за потенциално опасно време е издаден от Националния институт по по метеорология и хидрология за 11 области в страната. Причината е силен вятър, който духа в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна.

Вихърът е студен и ще понижи дневните температура, като максималните ще са между 1 и 6 градуса.

Времето не е подходящо за планински туризъм, предупреждават метеоролозите. По високите места ще превалява сняг, а по билата има мъгли. Облачно ще остане над цлата страна и най-вече в южната половина от страната. На места ще превалява сняг.

Утре времето ще остане студено с минимални температури между минус 8 и минус 3° и максимални между минус 1 и 4°. В планините вятърът малко ще поотслабне, но ще остане умерен, по билата до силен. Ще се задържи студено, с максимална температура на 1200 метра - около минус 5°, на 2000 метра - около минус 12°. Очакват се и валежи от сняг.

 В понеделник температурите ще паднат с още един – два градуса, но вятърът ще отслабне. В Западна и Централна България ще превали слаб сняг.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.