София ще има още един девиз

публикувано: 04/05/2010 - 14:41 | | коментирай сега
Досегашният символ на София може да бъде изместен от четирите религиозни храма в центъра на столицата. Досегашният символ на София може да бъде изместен от четирите религиозни храма в центъра на столицата.

София ще има нов девиз и символ. Той ще гради имиджа на столицата редом с досегашния "Расте, но не старее!". По предложение на кмета Йорданка Фандъкова ще звучи така: "Мъдрост в действие!".

Новото мото е пряко свързано и с идеята за нов символ на столицата, който Фандъкова смята да наложи, а именно - четирите различни храма в центъра на София - джамията, синагогата православната и католическата черква покрай които минават всички туристи в града.

"Мъдрост в действие" идва от името на столицата ни, което в превод от гръцки означава мъдрост и от факта, че София е успяла да запази през вековете мирния диалог между различните религии.

На свой ред и в качеството си на нов символ, четирите различни религиозни храма ще бъдат увековечени с макет, който ще бъде изложен в подлеза между Президентството и Министерски съвет.

 

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.