Стачкува първият мол в София

публикувано: 04/05/2010 - 08:38 | | коментирай сега
Навремето, откриването на първия мол в София си беше истинско, вълнуващо събитие. Сега, откриването на мол е просто статистика Навремето, откриването на първия мол в София си беше истинско, вълнуващо събитие. Сега, откриването на мол е просто статистика

Магазините в мола ветеран „Сити център-София” няма да работят днес от 10 до 14 часа в знак на протест срещу високите наеми. Очаква се да стачкуват собствениците на повечето магазини в мола. Наемите продължават да са с фиксирана стойност, докато в същото време печалбите прогресивно намаляват заради отлива на клиенти, привлечени от новите конкуренти в София съобщиха от българската ритейл асоциация.

Протестът не е за първи път. Стачка в "Сити център-София" имаше и през есента на миналата година, когато търговците се оплакваха, че заради кризата оборотите им са паднали с по 30-40% и наемите стават непосилни. „Сити център-София” завинаги ще остане в историята на моловете в България, като първият магазин от този род не само на територията на столицата, а и в България. Може да се каже и, че той положи началото на масовата култура на молуване. Днес, моловете в България вече са 116, а надпреварата е кой да е по-голям.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.