"Станфорд" смени логото си

публикувано: 19/11/2012 - 16:32 | | коментирай сега
"Станфорд" смени логото си

Една от най-престижните учебни институции в света – университетът "Станфорд" смени логото си. Ребрандирането стана без много шум. Промяната обаче неминуемо привлече вниманието на медиите, особено на бизнес изданията, които следят всяка стъпка на една от най-престижните образователни институции в света.

"Въпросът е защо го стори след толкова много години?", пита например Business Insider. След това авторите на статията обясняват, че причината всъщност е малко неочаквана. Оказва се, че "Станфорд", който е сърцето на Силициевата долина и роди някои от най-колосалните технологични гиганти в света като Google, Yahoo и Hewlett-Packard, използва лого, което е морално остарялор за дигиталния свят.

"Другият знак е много красив, академичен и класически, но е създаден за печатно и стационарно показване", коментира Лиса Лейпин, вицепрезидент комуникации в университета. "Светът се промени в последните 10 години", отбелязва тя и обяснява, че предишния формат на логото на университета не е бил ефективен в дигитален вариант, защото линиите му са били твърде фини. По тази причина онлйн потребителите са имали проблеми с него. А и самият университет не е могъл да го адаптира за мобилната версия на сайта си и за екрана на iPhone. Което за маркетинга на академичната институция е от голямо значение.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.