Тунел ще свързва НДК и Орлов мост

публикувано: 13/10/2011 - 13:30 | | 2 коментара
Тунел ще свързва НДК и Орлов мост

Тунел, който ще върви под бул. „Евлоги Георгиев” и ще свързва НДК и Орлов мост, е един от проектите на Столична община за мащабно изграждане на подземни съоръжения. Това съобщи главният архитект на София Петър Диков на провеждаща се у нас Международна конференция за Геотехническо и тунелно строителство. В нея участваха още министърът на транспорта Ивайло Московски и президентът на Международната тунелна асоциация Ин- Мо- Лий, както и ръководителят на икономическия отдел към германското посолство Волфганг Вендел.

Сред плановете за строеж на тунели е изграждане на такова съоръжение от Софийския университет до Сточна гара, съобщи още арх. Диков. Тунел е и един от вариантите за изграждане на Околовръстния път в участъка между резиденция „Бояна” и отбивката за АМ „Люлин”. При този вариант ще се спестят много пари и време за отчуждителни процедури, добави той.

В плановете за преобразяване на София е и идеята коритото на река Перловска в участъка от НДК до Театър „София” да бъде покрито, а върху него да бъдат изградени велоалеи, места за отдих, детски площадки, сподели още арх. Диков.

 

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.
снимка на Lyubomir Staykov
Lyubomir Staykov
20/10/2011 - 19:29


Не стига, че в София няма нормална река, а и скромните канали със зеленината покрай тях искат да покрият, та дори и такива да нямаме - що за дебилни разсъждения!? 


снимка на Милена Тончева
Милена Тончева
13/10/2011 - 15:34


много по-лесно и евтино е да скрием реките  вместо да ги почистим, за да станат приятно място за отдих.