Уго Чавес е мъртъв, твърди дипломат

публикувано: 28/02/2013 - 13:52 | | коментирай сега
Уго Чавес е мъртъв, твърди дипломат

Бившият панамски посланик в Организацията на американските държави Гийермо Кочес твърди, че болничните системи за поддържане на живота на венецуелския президент Уго Чавес са били изключени преди четири дни и той вече не е сред живите. Твърдението бе направено по време на интервю с колумбийски телевизионен канал.

В него Кочес заяви, че разполага с поверителна информация, според която Чавес е изпаднал в мозъчна смърт още преди четири месеца. Миналата седмица Чавес бе преместен от болницата в Хавана, където за пореден път се оперира от рак, в Каракас. Това е станало, защото властите в Куба не са искали спирането на животоподдържащите системи да стане на тяхна територия, твърди бившият посланик.

В тази светлина във Венецуела много скоро може да бъдат обявени предсрочни президентски избори, смята Кочес. „Ако лъжа, нека правителството на Венецуела просто покаже Чавес на всички!”, заяви той.

Представителството на Си Ен Ен в Чили успя да се свърже с Министерството на външните работи на Венецуела, което опроверга твърденията на Кочес. Представител на ведомството заяви пред американския тв канал, че думите на бившия посланик не съответстват на истината и че Чавес в момента преминава курс по рехабилитация в една от болниците в Каракас. Източникът е отказал по-нататъшни коментари по случая.

етикети: смърт Уго Чавес

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.