Устойчивостта - критично важна за бъдещето на бизнеса

публикувано: 12/10/2012 - 14:02 | | коментирай сега
Софийският университет е домакин на започналия днес 15. Международен форум за устойчиво общество Софийският университет е домакин на започналия днес 15. Международен форум за устойчиво общество

Едно общество може да бъде устойчиво само ако реагира на промените не само в екологична, но и в социално-икономическа и политическа посока.

Ние не можем да предричаме кризите, но може да създадем механизми, с които да ги регулираме. Тези механизми трябва да потърсим в законите на природата, защото икомомическата теория е силно свързана с природата. Живеем на една малка планета и трябва да я спасим. Това заяви проф. Георги Чобанов от Стопанския факултет на Софийския университет по време на започналия днес в София 15. Международен форум за устойчиво общество, който събра представители на академичната мисъл и бизнес лидери от различни държави в дискусия за социалната устойчивост.

93% от мениджърите в Германия вярват, че устойчивостта ще е от критично важно значение за успеха на техния бизнес в бъдеще. Все още много хора мислят, че целта на бизнеса е да създава стойност за своя собственик. Истината обаче е, че той не може да съществува, без да създава споделена стойност за обществото и потребителите, сподели пред форума и проф. Йоахим Шваубах от Хумболтския универститет. Участниците в събитието подчертаха още, че освен чрез конкурентност устойчиво общество се постига и чрез сътрудничество.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.