Възход по време на стагнация

публикувано: 09/01/2013 - 01:11 | | коментирай сега
Възход по време на стагнация

Колкото по-трудна е икономиката, в която се намирате, толкова повече възможности имате, ако сте силни, добре подготвени и упорити.

Мнозина днес са вторачили поглед в националната и дори глобална мрачна картина. Блокирани са и сякаш чакат някой да дойде с вълшебна пръчка и да оправи нещата. Така ще си останат, защото чудотворно оздравяване едва ли ще се случи.

В момента се намираме в среда, наричана в американските източници "установка на ловуване", където по-силния оцелява и се храни с плячката. Колкото и брутално да звучи. Хората, които печелят са тези, които поемат някаква инициатива, без да чакат разрешение или знак.

Тук следва 5 начина да си осигурите успех във всяка икономика.

1. Не разчитайте на никого. Успехът ще ви избягва, докато не разберете, че никой не е причина за проблемите ви и никой не може да ви гарантира, че ще постигнете целите си. Съдбата ви зависи от вас.

2. Приемете, че икономиката няма да се подобри. Не приемайте нищо, особено сигурността на работното ви място, за даденост. Непрекъснато трябва да се стремите да бъдете толкова ценни за работодателя си, че той да не се замисля да ви освободи. Прогресът на икономиките днес зависи от прехода към умствена нагласа на предприемчивост. Умните хора масово опитват да надхвърлят набора от умения в описанието на длъжността им. Замислете се за втори източник на доходи. Как бихте могли да стартирате бизнес от хола в къщи?

3. Бъдете по-активни. Опитайте да организирате времето си така, че да вършите повече за по-кратък срок. Добре е за самите вас, ако положите усилия да бъдете по-ефективни.

4. Бъдете ведри. Бъдещето е прекрасно за тези, които са позитивни. Бъдете най-оптимистично настроеният човек в играта и това ще ви отличи от другите. Останете фокусирани и се учете да се усмихвате, дори когато обстоятелствата се усложнят.

5. Станете вездесъщ. Сега е моментът да бъдете навсякъде. Да станете човек, който се вижда и за когото се говори. Видимостта е най-голямото предизвикателство в бизнеса. Няма да успеете, ако потенциалните клиенти не ви познават и настоящите клиенти не мислят достатъчно често за вас. Добрата новина е, че имате повече възможности от всякога да попаднете в обозримото поле благодарение на социалните медии.

Икономиката в стагнация е нещо, което никой не иска, но ако се случи да живеете в такава можете да приемете обстановката като време да изпъкнете и да получите място на пазара. Не се страхувайте да покажете на света колко сте ентусиазирани и как не сте съгласни да приемате „не” за отговор. Имайте предвид, че гледната ви точка и способността ви да се отличавате от шума около вас ще определят съдбата ви. Апатията сега е недостатък.

По материал в списание Entrepreneur

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.