Вдигат палатков лагер пред парламента

публикувано: 03/03/2013 - 17:44 | | коментирай сега
Вдигат палатков лагер пред парламента

Организатори на протеста в София обявиха, че от понеделник ще издигнат палатков лагер пред Народното събрание (НС), за да приеме парламентът "всичко това, което не направи през последните 3 години".

На 9 март ще бъде организирана и национална протестна конференция в зала „Арена армеец”. На срещата са поканени всички, които имат искания, съобщава bTV. Протестиращите настояват за промяна в Изборния кодекс, за да може гражданите да участват пряко в избора, както и свикване на Велико народно събрание. Те се заканиха, че палатковият им лагер ще остане пред НС, докато не бъдат чуди исканията им.

След като блокираха за кратко движението при Орлов мост, шестващите в столицата днес се разпръснаха на няколко лъча. Едните от тях поеха към Съдебната палата, другите към Президентството, след което отново се насочиха към Орлов мост. Множеството стигна до паметника на Васил Левски, на който група от хора поставиха цветя, информира "Дарик".

"Днес отново се борим за свобода. Свобода от монополите, от външните интереси, липса на достъп до управлението, което също е един вид монопол. Не искаме подмяна, искаме промяна”, обявиха организатори на днешните протести в София. Те смятат, че правителството е разрушило България до основи и "само гражданите могат да я построят отново".

Различното в протеста в столицата на 3-ти март е, че хората са по-спокойни и празнично настроени. Без агресивни прояви на недоволство.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.