ВМ Финанс Груп отбеляза важно участие във форум на IDC

публикувано: 20/09/2012 - 14:58 | | коментирай сега
ВМ Финанс Груп отбеляза важно участие във форум на IDC

Представители на ВМ Финанс Груп участваха в конференцията за бизнес ръководители IDC Business Analytics and Big Data Forum 2012 (форум за бизнес анализи и големи масиви от данни), организирана от IDC Bulgaria на 19 септември в хотел Шератон, София. Събитието е част от IDC Big Data and Business Analytics Roadshow, което се провежда в 11 столици и големи градове в региона на Централна и Източна Европа, Близкия Изток и Африка.

Основен фокус на форума бяха начините, по които технологиите за бизнес анализ могат да бъдат използвани за решаване на конкретни бизнес проблеми. Аудиторията се състоеше предимно от мениджъри, търсещи пътища за оптимизация на бизнес процесите и за постигането на по-добро планиране и контрол в своите компании.

Представителите на ВМ Финанс Груп Галина Нанкинска и Христо Ненков (съответно финансов контролер и главен финансов контролер на ВМ Финанс Груп) участваха в събитието наред с IBM, BTS (партньор на SAP в областта на бизнес анализите), Price Waterhouse Coopers, Международният институт по бизнес анализи (IIBA), както и водещи експерти и анализатори от IDC.

Презентацията на ВМ Финанс Груп бе ключова за практическата част на събитието, доколкото представи сериозния опит от мащабното внедряване на BI система (система за бизнес анализ) в холдинга. Г-жа Нанкинска и г-н Христо Ненков запознаха взискателната аудитория със специфичните предизвикателства, които стоят пред въвеждането на подобно решение в контекста на голям холдинг, включващ 14 компании от различни бизнес сектори. Те споделиха своя опит, както и конкретни примери от практиката на внедряването и отговориха на поредица от практически въпроси, зададени от присъстващите в залата специалисти и мениджъри. „Разглеждаме внедряването на BI решение в холдинга не като разход, а като инвестиция за постигането на дългосрочните резултати, които си поставихме в самото начало на проекта”, заяви г-н Ненков в отговор на въпрос от аудиторията.

През последните години ВМ Финанс Груп убедително се налага като група иноватор, прилагаща най-ефективните технологични решения и световни практики за оптимизиране на бизнес процесите.

 

 

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.