ВМРО провокира властите във Варна - вдига циганско гето в центъра

публикувано: 05/02/2011 - 14:46 | | коментирай сега
ВМРО провокира властите във Варна - вдига циганско гето в центъра

Варненската организация на ВМРО ще провокира общинските и държавни власти в града, за да покаже на гражданите колко лесно може да се реши проблемът с незаконните ромски гета.

На 21 февруари "войводите" ще вдигнат "селище от цигански тип" в центъра на Варна. Това ще бъде протест срещу ромските постройки в „Максуда”, обяви на пресконференция зам.-председателят на партията Костадин Костадинов. Предполага се, че органите за нула време ще премахнат „незаконните жилища”. Стига да има воля от страна на органите, по същия начин могат да бъдат съборени всички незаконни ромски бараки.

Никой не знае дори колко са незаконните постройки в гетото "Максуда", нито колко са обитаващите ги роми. По данни на ВМРО от район „Младост” са издадени 89 констативни протоколи, подготвящи събарянето на ромски къщи, а от район „Одесос” са заявили, че първо ще изчакат изясняване на собствеността на терените в „Максуда”, обясни Костадинов.

Заради незаконните къщи в гетото е опасен пътят към Белослав, по който минават хиляди граждани, защото не може да бъде укрепен скатът, твърдят от партията.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.