ВМРО: Роми разбиват блок в "Орландовци", чийто жители искат премахването на съседно гето

публикувано: 16/01/2011 - 14:47 | | коментирай сега
Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Роми разбиват блок в столичния квартал „Орландовци”, чийто жители са поискали махане на съседното гето, съобщи ВМРО. Тази нощ са разбити гаражите и мазетата на блока.

Хората от блока са започнали подписка за местен референдум с искане да бъде премахнати незаконните постройки в близкото гето. Става въпрос за своеобразна наказателна акция, твърдят от ВМРО. Нужните 6000 подписа вече са събрани и ще бъдат внесени в Столичния общински съвет, който трябва да реши дали да се проведе референдум.

Председателят на комисията по ред и сигурност в Столичния общински съвет Ангел Джамбазки призова министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов да изпрати жандармерия да охраняват района. Това искане на комисията досега е оставено без отговор от министъра. Наскоро комисията взе решение своеобразните улици граници в София да бъдат охранявани по подобие на дипломатическите мисии.

Ако министър Цветанов и сега откаже да въведе ред в района, жителите му ще бъдат принудени да се сдружават в доброволни отряди за защита на имотите и сигурността си, предупреждават от ВМРО.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.