Внимавай как шофираш – важно е за бъдещето на детето!

публикувано: 15/01/2013 - 14:15 | | коментирай сега
Снимка: ИТАР-ТАСС Снимка: ИТАР-ТАСС

Поведението на родителите зад волана непосредствено се отразява на бъдещия начин на шофиране на децата им. До този извод достигнаха учени от Шведския институт по транспортa и движението по пътищата, предаде ИТАР-ТАСС.

Особено безпокойство предизвиква фактът, че децата имитират родителите си и докато се учат да карат първото си превозно средство - мотопед.

От средата на 90-те години в Швеция броят на инцидентите с участието на собственици на мотопеди рязко се е увеличил, а самото превозно средство се счита за най-рисково: с него са свързани най-голям брой произшествия и инциденти с летален изход.

Ролята на родителите е много важна при създаването на навици и правилно поведение у децата. Те се градят главно на положителния пример и на определянето на ясни граници за нещата, които могат и не могат да правят при управление на превозните средства“ коментира Кристина Ставе, сътрудник в Шведския институт по транспорта и движението по пътищата.

Изследването показва, че 8 от 10 родители знаят, че децата им карат без каска или са увеличили мощността на превозното си средство.

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.