Volkswagen заменя Daimler с MAN?

публикувано: 01/02/2013 - 11:14 | | коментирай сега
Volkswagen заменя Daimler с MAN?

Един от най-големите европейски автомобилни концерни - Volkswagen, има намерение да прекрати сътрудничеството си с Daimler по производство на лекотоварни автомобили и да започне работа с компанията MAN, която произвежда тежкотоварни автомобили, предаде „Ройтерс”.

По договор, който е в сила до 2016 година, Daimler произвежда модел VW Crafter, който много прилича на Mercedes-Benz Sprinter. Volkswagen обаче е започнал самостоятелно разработване на заместител на Crafter за себе си.

По-рано изпълнителният директор на надзорния съвет на концерните на Volkswagen - Фердинанд Пиех заяви, че би предпочел като партньор в тази област компанията MAN, в която Volkswagen разполага с три четвърти от акциите. Volkswagen съобщи, че планира да придобие 100% от акциите на MAN. Сделката може да струва на концерна 2 960 000 000 евро.

„Планираната крачка ще стане пореден етап по пътя на създаването на интегрирана група по производство на лекотоварните автомобили", коментират от Volkswagen. Тази крачка също така показва огромното желание компанията да създаде автомобилна империя, която ще включва леки коли, мотори и тежкотоварни автомобили. За сега групата обединява 12 бранда, като включва Audi, Seat, Skoda, Bugatti и Bentley.

Представител на Volkswagen отбеляза, че в скоро време компанията ще направи предложение на акционерите на MAN. При придобиване на пълен пакет акции на компанията, MAN ще приключи 255-годишна история на независимото си съществуване на германски производител.

етикети: Daimler MAN Volkswagen

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.