Wikileaks събира пари с музикален албум

публикувано: 29/06/2012 - 15:14 | | коментирай сега
Wikileaks събира пари с музикален албум

Порталът Wikileaks пусна специален албум под заглавие "Beat the Blockade", предназначен да пробие финансовата блокада на скандалния сайт, започнала още през 2010 г.

В албума влизат 12 композиции от различни автори, посветени на самия сайт,  неговия основател Джулиан Асанж, а също и на един от основните информатори, доставяли публикуваните в сайта секретни документи Брадли Майнинг и движението Anonymous.

Музикалната компилация е качена на сайта cdbaby в две версии: обикновена за 11,99 долара или по 99 цента на песен и по-скъпа  за тези, които „наистина искат да пробият блокадата”. Тя е на цена 24,99 долара за целия албум или по $1,99 за композиция. Няма разлика в съдържанието на двете, а преди покупката, потребителите могат да прослушат демо версия.

Приходите от продажбите ще бъдат разпределени за поддържането на работата на Wikileaks и във фонд в защита на Брадли Майнинг, който е обикновен американски войник и бе задържан през май 2010 года по обвинение за предоставяне на конфиденциални данни на Джулиан Асанж. Той ще се изправи пред военен трибунал през септември тази година.

Още през декември 2010 г. Bank of America, както и системите за разплащане Visa, MasterCard, PayPal и Western Union престанаха да приемат парични постъпления по сметките на Wikileaks, поради което сайтът започна да изпитва сериозни финансови затруднения.

 

 

Коментари


Публикуването е достъпно само след вход с facebook акаунта ви.