Овладяването на ръст в пъти за година е много трудно и вероятността да се провалите с това, което имате в момента, е голяма

И така, вече имате бизнес, който се е утвърдил на местния пазар. Въпреки всички предизвикателства отчитате стабилни приходи с прилична норма на печалба и усещате, че е време за следваща крачка. Искате да увеличите мащаба и да стъпите в нови градове в България, да присъствате в цялата страна и защо не - да излезете на пазари в Европа, а оттам и в целия свят. Какво трябва да промените в начина си на мислене, за да се разраснете успешно и устойчиво?

Стратегия за разрастване
Имайте амбициозни планове, но бъдете реалисти. Може би мечтаете да се превърнете в новия Бил Гейтс или Стив Джобс, но ще е много по-разумно, ако планирате увеличение на оборота 5 пъти, на персонала 3 пъти или нещо такова. Високи ръстове в кратки срокове отвъд такива нива са малко реалистични. Дори ситуацията на пазара да е на ваша страна, овладяването на ръст в пъти за година е много трудно и вероятността да се провалите с това, което имате в момента, е голяма.